Mrkvový dort

vláčný mrkvový dort s lehkým krémem

2 pomeranče, 2 vejce, 150 g cukr krupice, 150 g rozpuštěné Hery, 1 lžička skořice,150 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 170 g strouhané mrkve, 100 g nasekaných vlašských ořechů

 Korpus:

Pomerančová kůra z jednoho a šťáva z 1/2 pomeranče, celá vejce, cukr krupice, rozpuštěný tuk, skořice, mouka s práškem do pečiva, najemno nastrouhaná mrkev, nasekané ořechy. Vše zamíchat, dát do vymazané dortové formy. Pečeme na 150 stupňů cca 30 minut

 Krém: Mascarpone osladit dle chuti, přidáme šťávu z jednoho pomeranče, navrstvíme na korpus a ozdobíme nastrouhanou kůrou z jednoho pomeranče. Místo mascarpone lze použít tvaroh zjemněný smetanou.

Náš typ: 500 g bílého jogurtu smícháme s 200 ml 33% smetany, necháme přes noc prokapat přes plátno. Vzniklou hmotu ochutíme stejně jako mascarpone.