Vzdělávání dospělých

Gastronomických a potravinářských oborů

Dnešní doba vyžaduje, aby každý, kdo chce být úspěšný a udržet krok s vývojem, sledoval novinky a změny ve svém oboru. Pro pracovníky společného stravování není vytvořen systém, který by jim orientaci v tak rozsáhlé oblasti, jakou gastronomie je, usnadnil a umožnil jejich další profesní rozvoj.

Kuchaři a kuchařky z restaurací, stánků rychlého občerstvení, nemocnic, školních a závodních jídelen často ještě vaří podle receptů, které se naučili před řadou let a které už současným požadavkům nevyhovují. Všem, kteří o to mají zájem, chceme nabídnout další odborné vzdělávání formou tematických přednášek a kurzů. Mistrům kuchařům umožníme sledovat moderní trendy prostřednictvím našich odborných učitelů i externích odborníků. Informujte se o možnostech, jsme připraveni vám připravit přednášku či kurz na míru, na základě vašich požadavků.

Těm, kteří příslušné vzdělání nemají a chtějí si ho doplnit, připravíme rekvalifikační kurzy, které je naučí pracovat na profesionální úrovni.

Profesní kvalifikace

Víte, že máte možnost získat celostátně platné osvědčení i pro znalosti a dovednosti, na které dosud nemáte žádný „papír“ (výuční list, maturitní vysvědčení)? Stačí uspět při zkoušce z některé tzv. profesní kvalifikace. Nejste si jistí, že zkoušku zvládnete? Připravíme Vás! Informujte se o možnostech rekvalifikace.

Ověřujeme tyto profesní kvalifikace:

Na základě úspěšně složených zkoušek z těchto profesních kvalifikací, můžete získat výuční list v oboru  Číšník, servírka (65-99-H/02)

• 65-008-H, Číšník/servírka

Na základě úspěšně složených zkoušek z těchto profesních kvalifikací, můžete získat výuční list v oboru Kuchař (kód: 65-99-H/01)

  • 65-001-H, Kuchař/kuchařka teplých pokrmů
  • 65-002-H, Kuchař/kuchařka studené kuchyně
  • 65-004-H, Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů

Na základě úspěšně složených zkoušek z těchto profesních kvalifikací, můžete získat výuční list v oboru Kuchař - číšník (65-51-H/01)

  • 65-001-H, Kuchař/kuchařka teplých pokrmů
  • 65-002-H, Kuchař/kuchařka studené kuchyně
  • 65-004-H, Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů
  • 65-008-H, Číšník/servírka

Na základě úspěšně složených zkoušek z těchto profesních kvalifikací, můžete získat výuční list v oboru Cukrář (29-54-H/01)

  • 29-002-H Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva
  • 29-007-H Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů
  • 29-012-H Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků

 Potřebujete více informací? Kontaktujte Mgr. Soňu Jansa Šrůtkovou, tel.: 737 179 718, e-mail. sona.srutkova@horegas.cz