Aby navnadili chuťové pohárky hostů, zahájili maturanti hostinu podáváním oblíbeného aperitivu – Cinzana Bianca. Následoval studený předkrm – vejce plněná vídeňským krémem podávaná s čerstvě upečenou křupavou banketkou, dokonale dochuceným salátem. Hovězí consommé s domácími nudlemi hosty zajisté neurazilo, stejně jako losos pošírovaný v páře s citronovým přelivem a špenátovým nokem. Jako hlavní chod se servírovala šťavnatá vepřová panenka v bylinkové strouhance, omáčka Beurre Blanc s bramborovým fondánem a zeleným chřestem. Čokoládovo – pomerančový dortík s nápaditou ozdobou jemně přeladil chutě do sladkých tónů. Na závěr přišla pověstná „třešnička na dortu“ a to v podobě lahodného jahodového sorbetu. Veškeré pokrmy byly doprovázeny vhodně zvolenými nápoji.
Jak praktickou maturitní zkoušku vyhodnotila odborná porota, je pro nás zatím tajemstvím, ale atmosféra byla velmi příjemná, což dokládají i přiložené fotografie.
Mgr. Blanka Machová, třídní učitelka