Na Stříbrňák, za koňmi i za pivovarnictvím

Žáci 1.G nástavbového studia oboru Gastronomie se účastnili ve dnech 7. – 9. června školního výletu. Akce probíhala z velké části v areálu Stříbrného rybníka.

Do kempu jsme dorazili v pondělí navečer a po náročném stavění vlastních velkých stanů jsme všichni vyrazili na dřevo a večer u ohniště jsme si opekli buřty a klobásy. Pro zpestření k jídlu jsme hráli hry.
Druhý den ráno jsme hned po snídani vyrazili k areálu Na Plachtě, kde mají pastviny divocí koně. Poštěstilo se nám vidět alespoň jednoho, který byl sice plachý, i přesto se však promenádoval, protože mu to tam jednoznačně patřilo. Po výživném pizzovém obědě jsme měli domluvené aktivity přímo v areálu Stříbrného rybníka. Během čtyřhodinového bloku jsme vyzkoušeli archery game – středověkou verzi paintballu s luky a šípy, laser game, která sklidila ohromný úspěch, elektrické čtyřkolky, minigolf a po fyzicky náročných disciplínách všichni žáci velmi nadšeně skočili do vody a zakončili celý blok aktivit plavbou na paddleboardech. Večer ještě zbylo trochu energie na pantomimu.
Ve středu ráno jsme časně vyrazili na exkurzi do minipivovaru U Hušků v Bělči. Ujal se nás pan sládek, který nechal žáky proniknout do tajuplných hlubin výroby místního piva. Jako bonus mohli žáci ochutnat první fázi výroby piva, a to tzv. mladinu, která je teplá a zatím úplně bez alkoholu. Žáci si výlet náramně užili.

Jakub Mikunda, třídní učitel 1.G